Røde Kors ånden

Ånden i Røde kors

 

Når du er medlem af Røde Kors støtter du det nationale og internationale hjælpearbejde overalt i verden. Og samtidig viser du at Røde Kors principper også er dine.

Hver dag hjælper Røde Kors mennesker i hele verden. Vores grundlæggende principper om blandt andet upartiskhed og neutralitet sikrer, at der altid er hjælp og støtte til dem, der har mest brug for det.

Alt arbejdet hviler på 7 principper.

Medmenneskelighed
Røde Kors’ hjælp til de sårede, håb til de mest udsatte og beskyttelse til de truede er baseret på medmenneskelighed.

Upartiskhed
Røde Kors hjælper ofre for krige, konflikter og katastrofer. Uanset hvem de er, og hvordan de er kommet i nød

Neutralitet
Røde Kors er den eneste humanitære hjælpeorganisation, der i kraft af Genève-konventionerne og på grund af vores neutralitet har ret til at arbejde i krige og konflikter. På begge sider af fronten.

Uafhængighed
Råbet om hjælp er den eneste kommando Røde Kors adlyder. Hverken regeringer eller magtfulde grupper kan tvinge Røde Kors til at hjælpe bestemte grupper af mennesker – eller undlade at yde hjælp.

Frivillighed
Over 20.000 frivillige i Danmark og 13 millioner verden over udgør grundstammen i Røde Kors’ hjælpearbejde. De yder en ekstraordinær indsats i deres fritid – uden at få penge for det.

Enhed
I hvert land er der kun et Røde Kors-selskab. I Danmark er det Røde Kors.

Almengyldighed
Røde Kors er verdens største hjælpeorganisation med et globalt netværk i 186 lande. Alle Røde Kors- og Røde Halvmåne-selskaber har samme status, samme ansvar og arbejder efter samme syv principper.